Warm weer op komst

De lange periode met te koud weer (op een enkele dag na), is na deze woensdag voorbij. Ten zuiden van IJsland ligt een depressie en die stuwt warme lucht vanuit het zuiden onze kant op, later geholpen door drukstijgingen boven Midden-Europa. De temperaturen gaan richting de 20 graden. Stabiel wordt het niet, naast (soms lange) zonnige perioden valt er ook regelmatig wat regen of een (onweers)bui, dus al met al groeizaam voorjaarsweer.

Woensdag:

Er is veel bewolking en het kan eerst lokaal soms een klein beetje miegelen (hee, ik vuil een drupke) bij een matige (noord)westenwind, kracht 3. In de middag kan het wat gaan opklaren. Het wordt zo’n 13 graden. Nog eenmaal een frisse nacht bij een graad of 3 als minimum.

Donderdag:

Flink wat zon bij rond de 20 graden en een matige oostenwind, kracht 4. Pas aan het eind van dag neemt de kans op een bui flink toe. In de nacht zacht met zo’n 10 graden en enkele buien.

Vrijdag:

Een wat klamme dag. Er vallen regelmatig buien met kans op onweer, bij ca. 18 graden en een zwakke wind uit zuid tot zuidwest.

Verdere vooruitzichten:

Zonnige perioden en enkele buien wisselen elkaar af bij ca. 18-21 graden.