Warm, vanaf woensdagmiddag kans op buien

Het Hogeland – Dankzij eerst het hoog Katharina en opvolgster Leonore hebben we nu al een week blauwe luchten en hoge temperaturen. De warmte blijft tot en met donderdag, maar het wordt wel instabieler, dus naast meer bewolking neemt ook de kans op buien toe. Wel lijkt de meeste neerslag in de avond/nacht te gaan vallen de komende dagen. de hoge temperaturen raken we vanaf vrijdag kwijt, dan een graad of 16, op Koningsdag ca. 13 graden en – naast wat zon – ook kans op enkele buien.

Dinsdag: Volop zon en er staat een (vrij) krachtige vlagerige oostenwind, kracht 5 tot 6. Het wordt zo’n 21 tot 22 graden. In de nacht een graad of 9.

Woensdag: We zien in de vorm van sluierbewolking meer bewolking dan we de laatste tijd gewend waren. De kans op een bui overdag is klein, maar niet geheel uit te sluiten. Bij een matige naar zuid draaiende wind wordt het mogelijk zomers warm met 25 graden. In de avond komen er dan (fikse) buien vanuit het zuiden opzetten met daarbij kans op onweer. In de nacht wordt het weer droog bij 11 graden.

Donderdag: Wisselend bewolkt weer bij een graad of 21 en een (vrij) krachtige zuidenwind, kracht 5 tot 6. Aan het einde van de middag neemt de kans op een bui toe. In de avond meer buien.

Verdere vooruitzichten: Licht wisselvallig bij zo’n 13 tot 15 graden.