Warm maar onstabiel

Het Hogeland – We zien op de weerkaarten het hoog Queenie boven Oost-Europa en het laag Frank boven Schotland. Tussen beide systemen staat een zuidwestelijke stroming waarbij we op de grens zitten van de warme lucht boven Duitsland en de koelere lucht ten westen van ons. Deze grens zal de komende wat heen en weer zwabberen zodat we afwisselend in de warme en minder warme lucht zitten. Verder ontstaan er op die grens af en toe (stevige) onweersbuien.

Maandag: Bij een matige zuidwesten- tot westenwind, kracht 3, veel bewolking en verspreid kans op een onweersbui. De temperatuur loopt op van zo’n 20 graden in het westen tot ca. 23 graden bij de Duitse grens. In de loop van de middag wint de koelere lucht terrein en klaart het wat op. In de nacht ca. 11 graden droog.

Dinsdag: Bij een meest zwakke en veranderlijk wind komen we weer in de warmere lucht en het wordt zo’n 23 tot 26 graden bij een afwisseling van zon en wolken. Het is wat klammig en In de middag ontstaan er (flinke) onweersbuien en de kans op een bui blijft tot in de nacht, minimum zo rond een zachte 16 graden.

Verdere vooruitzichten: De grens van warme en minder warme lucht blijft boven ons hoofd zwabberen, de temperatuur ligt zo tussen de 20 en 26 graden, met de hoogste temperaturen langs de Duitse grens, bij een afwisseling van zon, wolken en enkele stevige onweersbuien.