Warffum kan weer naar boven kijken na winst op Woltersum

Zondag heeft VV Warffum op eigen veld gewonnen van Woltersum. De ploeg van Simon Bos kwam moeilijk tot scoren tegen het stugge Woltersum, maar wist het veld uiteindelijk met een 2-0 overwinning te verlaten. 

 

Een bijna compleet Warffum stond zondag om twee uur aan de aftrap tegen het zwart-witte Woltersum. De thuisploeg kon wel wat punten gebruiken na drie nederlagen op rij, waarvan één in de beker. In het begin van de wedstrijd leken beide ploegen geen punt te gunnen aan de tegenstander en werd er fel gespeeld. Het was Robbert Bos die namens Warffum de eerste grote kans kreeg. Hij speelde zichzelf slim door de defensie van Woltersum heen, maar vergat daarna snelheid en richting aan zijn schot te geven. Warffum kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd en dat leidde tot diverse kansen. Dezelfde Robbert Bos kreeg enkele minuten later weer een kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal vloog voor het doel langs. Zowel Warffum als Woltersum toonden veel strijd en dat uitte zich diverse malen in iets te fanatieke tackles, maar grove overtredingen bleven uit. Na bijna een half uur voetballen kreeg de thuisploeg twee grote kansen om de score te openen, maar de doelman van Woltersum stond zijn mannetje en pareerde beide schoten van Patrick Pieterman en Robbert Bos.

Voorsprong

Na een half uur spelen kwam dan eindelijk de verlossende en verdiende voorsprong voor Warffum. Joey Peerbolte speelde de bal op aanvaller Robbert Bos die zich goed om zijn verdediger heen draaide. Bos schoot vervolgens links onder in het doel, waar keeper Johan van Loenen ook heen dook. Van Loenen zat nog aan de bal, maar was niet meer in machte om een doelpunt te voorkomen. Woltersum liet zich na dit doelpunt wat verder inzakken en gaf Warffum geen centimeter meer. Daardoor kregen beide ploegen het resterende kwartier maar weinig kansen meer. Gert-Jan Dijkhuizen probeerde het vlak voor rust nog eens van afstand, maar zijn schot eindigde in het vangnet. De eerste helft was ondanks de hoge druk van Woltersum de betere ploeg. Beide ploegen maakten veel fouten in de opbouw wat bij beide trainers tot wat frustratie leidde.

De prima fluitende arbiter Rozema gaf na de theepauze het startsein voor de tweede helft. Warffum was er op gebrand om de beslissende 2-0 te maken, maar daar wou Woltersum graag een stokje voor steken. De thuisploeg begon de tweede helft wat rommelig en gaf Woltersum wat ruimte. Grote kansen voor de uitploeg bleven echter uit. Beide ploegen brachten wat vers bloed in aan het begin van de tweede helft, in de hoop nog een doelpuntje te kunnen maken. Na dik 70 minuten voetballen leek Warffum de 2-0 te kunnen scoren, maar de doelman van Woltersum kwam net op tijd invliegen op de aanvaller van Warffum. De doelman blesseerde zichzelf daarbij, maar kon de wedstrijd wel voort zetten. De enigste kaart in de wedstrijd werd ontvangen door Bram Lindenhoff van Woltersum, die iets te fel in kwam op Rick Kloosterhuis.

Verlossend doelpunt

Tien minuten voor tijd viel voor Warffum eindelijk de verlossende 2-0. Bartel Klinkhamer ontving de bal na een mislukte vrije trap van Warffum rond het doelgebied. Hij bedacht zich geen moment en knalde op doel. Onderweg werd het schot nog aangeraakt door een verdediger van Woltersum waardoor de doelverdediger zich verkeek op de bal en een doelpunt niet meer wist te voorkomen. Klinkhamer kreeg twee minuten later nog een enorme kans om de 3-0 te scoren, maar zijn kopbal had te weinig kracht en kon makkelijk door de keeper van Woltersum worden gepakt. Warffum kwam de resterende minuten niet meer in de problemen en na 90 minuten voetballen klonk het eindsignaal van de arbiter.

Warffum – Woltersum: 2-0 (1-0). 30. Robbert Bos (1-0) en 82. Bartel Klinkhamer (2-0). Scheidsrechter: H.M. Rozema uit Loppersum. Gele kaart: Lindenhoff (Woltersum).

Foto’s: Ingmar Vos / 112 Hogeland

vv warffum woltersum voetbal 5e klasse zondag noord knvb vv warffum woltersum voetbal 5e klasse zondag noord knvb