Waarschuwing voor babbeltrucs

HET HOGELAND – De politie waarschuwt de inwoners in het westen van de provincie Groningen voor babbeltrucs. Bij de politie zijn diverse meldingen binnengekomen van babbeltrucs.

Door middel van babbeltrucs proberen criminelen geld of waardevolle spullen te stelen. Ze proberen met een smoesje je huis binnen te komen en zonder dat de bewoner het door heeft worden diverse spullen als bankpassen, creditcards, telefoons en sieraden gestolen. Deze mensen ogen vaak betrouwbaar en geven zich uit als ambtenaar of iemand van een bedrijf.

Het advies van de politie is om niet zomaar een vreemde je huis binnen te laten. Bij twijfel is het geen probleem om iemand om zijn legitimatie te vragen. Als het een betrouwbaar iemand is zou die dit geen probleem vinden. Vermoed u een babbeltruc? Bel dan 112. Er zijn op dit moment ongeveer tien aangiftes geweest van babbeltrucs. De politie vermoed echter dat er een stuk meer slachtoffers zijn. Bent u slachtoffer en heeft u zich nog niet gemeld, doe dit dan via 0800-8844.

Foto Ingmar Vos / 112 Hogeland