Waaierige kerst – Weersverwachting

De wind zal de hoofdrolspeler zijn in het lange kerstweekend. Regelmatig zal de wind aantrekken tot hard of stormachtig langs de kust en dan zijn er ook zware windstoten mogelijk. Verder is het zacht met de piek op 1e kerstdag als het zo’n 12 graden kan worden. Volgende week overgang naar rustig en een stuk koeler hogedrukweer.

Vandaag vrijdag:
Naast wolken ook de zon bij ca. 6 graden. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag steeds verder toe als gevolg van het dichterbij komen van stormdepressie Antje. In de avond regen en langs de kust een harde tot stormachtige wind, kracht 7 tot 8, en kans op zware windstoten tot zo’n 80 km/u. In de nacht rustiger en een graad of 5 als minimumtemperatuur.

Zaterdag:
Overdag meest droog, later in de middag neemt de kans op regen toe bij ca. 7 graden. De zuidwestelijke wind is in de ochtend meest matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5. Vanaf de middag geleidelijk toenemend tot hard of stormachtig, kracht 7 tot 8, en kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u. In de avond en nacht af en toe regen en de temperatuur loopt op naar 9 graden.

Eerste Kerstdag:
Erg zacht met ca. 12 graden bij een krachtig tot harde zuidwestenwind, kracht 6 tot 7. In de ochtend eerst nog kans op zware windstoten tot zo’n 80 km/u. Er is veel bewolking en af en toe kan het een beetje regenen. In de nacht komt, bij een doorstaande wind, meer regen wat de overgang is naar koelere lucht.

Tweede Kerstdag:
De regen trekt weg en we maken kans op enkele opklaringen bij een graad of 7. Wel blijft de kans op een enkele bui, mogelijk met hagel, bestaan. De westenwind is in de ochtend even wat rustiger, maar later weer hard tot stormachtig, kracht 7 tot 8, en vooral vanaf de avond kans op zware windstoten tot zo’n 90 km/u.

Verdere vooruitzichten:
Een nieuw sterk hogedrukgebied komt boven ons hoofd en daardoor rustig en droog weer met kans op vorst in de nachten en mist.