VV Eenrum verliest nipt van SVZ

EENRUM – VV Eenrum heeft zondagmiddag in eigen huis verloren van het Drentse SVZ uit Zeijen. De huidige nummer 2 van de 4e klasse C won met 0-1 van Eenrum, dat zeker niet kansloos was tegen het op papier veel sterkere SVZ.

Door de afwezigheid van een groot aantal vaste waarden van Eenrum stond er net een ander team op het veld dan normaal. Topscoorder Tim Veenstra miste door een rugblessure en ook Milan Rutkowsky, Nick Rijzinga en Hette Anne Bakker waren niet van de partij.

“We hebben naar onze mogelijkheden goed gepresteerd” – Ronald Bouwman (trainer Eenrum)

In de eerste helft was het eigenlijk al duidelijk wie de wedstrijd ging winnen: SVZ. De bal ging bij de ploeg uit Zeijen sneller rond en de passes waren stukken zuiverder dan die van Eenrum. De defensie van de thuisploeg zat echter potdicht. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor SVZ. Keeper Anton Brontsema van Eenrum was goed alert en kon de bal, ondanks de vervelende stuit, makkelijk pakken. De volgende grote kans was voor Eenrum. Matheüs Nubé onderschepte een slechte terugspeelbal op de keeper van SVZ maar kwam net te kort om goed kracht achter het schot te zetten. Het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Kenneth Vianen. Na goed combinatievoetbal in de zestien meter van Eenrum wist hij de bal naast de keeper in het doel te schieten.

De tweede helft was voor Eenrum. Waar ze in de eerste helft moeite hadden om op de helft van SVZ te komen was het in de tweede helft wat meer vanzelfsprekend. De verdediging van Eenrum stopte bijna alle aanvallen van de gasten netjes af en voorin werden diverse grote (kop)kansen gecreëerd. Invallers Enrique Rubio Garcia en Dorian Disse kregen beide een paar grote kop kansen. Keeper Koen Blekkenhorst van SVZ hield zijn doel, helaas voor Eenrum, schoon waardoor ze met drie punten aan de terugreis konden beginnen.

Foto’s en tekst Ingmar Vos / 112 Hogeland

DSC_7787 DSC_7790 DSC_7793 DSC_7812 DSC_7775 DSC_7784