VV Eenrum klasse sterker dan Farmsum

EENRUM – VV Eenrum heeft het zondag op het eigen sportpark opgenomen tegen Farmsum. Het veel sterkere Eenrum scoorde uiteindelijk vier keer, waar Farmsum dat slechts één keer deed.

Voor Eenrum trainer Ronald Bouwman was het een duel met een geschiedenis. Bouwman heeft een aantal jaren geleden Farmsum getraind en ook succes behaald met de club. De wedstrijd begon direct vol spektakel. Al na één minuut spelen wist Jan Bisschop van Farmsum de bal in het Eenrum doel te krijgen. Doelman Anton Brontsema zat in eerste instantie goed bij een schot van Stephan Woldhuis maar in de rebound klopte Bisschop de keeper dan toch. Eenrum, dat even goed was wakker geschud, sloeg twee minuten later al terug. Michel Maggi profiteerde van een de niet-balvaste keeper van Farmsum. Adem Secer waagde vanaf rechts een schot, dat de keeper in eerste instantie leek te stoppen. Maggi was scherp en zag dat de keeper de bal niet vast kon houden en tikte de bal over de doelman heen het net in.

Gemiste kansen

De rest van de eerste helft was dramatisch te noemen. Veel blessures en gemiste schoten waren het gemiddelde spelbeeld. Eenrum had enkele minuten na de gelijkmaker al op voorsprong kunnen komen. Een goede voorzet van Milan Rutkowsky werd door Secer niet omgezet in een doelpunt. Tot ergernis van de Eenrum staf werden ook opvolgende kansen niet omgezet in doelpunten. Sybolt Lindenbergh probeerde het na bijna een half uur voetballen eens van afstand. Het kei harde schot belandde op de vuisten van de doelman, die de bal ook in tweede instantie pakte. Na 34 minuten voetballen stond dan eindelijk de verlossende 2-1 op het scorebord. Een vrije trap die Eenrum had verdiend na aanvang van een handsbal werd door Nick Rijzinga netjes langs de muur in het doel gewerkt. Ondanks de voorsprong was Eenrum zeker niet van alle zorgen verlost. Vooral in de aanval liep het nog niet lekker in de eerste helft.

Net als de eerste helft kende de tweede helft een flitsend begin. Nieuweling Adem Secer kreeg de bal uit een voorzet van Lindenbergh voor zijn voeten. Naast de bal lagen er ook twee verdedigers voor de spits van Eenrum. Secer wist zich te ontdoen van de verdedigers en binnen mum van tijd lag de bal in het net. Tien minuten later volgde er weer een grote kans voor Secer. De spits liep knap door de defensie van Farmsum, maar zijn schot belandde op de paal. Michel Maggi kon niet profiteren van de rebound. Eenrum was in de tweede helft voetballend veel sterker dan Farmsum, maar werkte de kansen niet af. Een goede aanval tussen Michel Maggi, Siebrand Solinger en Adem Secer werd niet in een doelpunt omgezet nadat Maggi te zwak in schoot. Een paar minuten later wist Solinger dan toch de 4-1 te zetten. De speler uit Wehe-den Hoorn scoorde in een bijna leeg doel nadat zijn teamgenoten op de paal en lat hadden geschoten. In eerste instantie tikte de keeper de bal op de lat, een rebound werd hard op de paal geschoten. De bal belandde uiteindelijk bij Solinger die makkelijk in kon schieten. De irritaties liepen tegen het einde van de wedstrijd wat hoger op wat tot reacties leidde bij de spelers. Wisselspeler Sigmar van der Tuuk maakte na anderhalf uur voetballen een overtreding op verdediger Alwin Nap van Farmsum. Nap kon dit niet waarderen en vond het nodig om na te trappen. De arbiter was mild en gaf de verdediger een gele kaart. Een aantal minuten later had er voor Van der Tuuk een kaart moeten volgen nadat hij veel te hard in kwam op de doelman van Farmsum. De totaal overbodige tackel op de doelman werd door de scheidsrechter enkel bestraft met een vrije trap, wat zelfs bij Eenrum verbazing veroorzaakte. De winst levert Eenrum zijn zevende punt op, waardoor het op een gedeelde eerste plaats staat.

Foto’s en tekst 112 Hogeland

voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag voetbal wedstrijd eenrum farmsum klasse zondag