Vuurwerk in menigte zorgt voor gewonden; veel politie op de been

Uithuizermeeden – Het was met Oud en Nieuw even onrustig op het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden. Op het plein was een groot vreugdevuur ingericht, maar een vuurwerkgooier verpeste de sfeer voor iedereen.

Vanaf een afstand werd er volgens getuigen een lawinepijl in de menigte geschoten. Daarbij raakten meerdere mensen gewond. Zij zijn door ambulancepersoneel nagekeken en hebben (lichte) brandwonden overgehouden aan het incident.

De politie rukte vervolgens met veel mankracht uit. Een tiental politiewagens, een speciale Ondersteunings Groep en politiehonden kwamen ter plekke in Uithuizermeeden. De verdachte die het vuurwerk zou hebben afgeschoten is door agenten aangehouden en afgevoerd.

De politie heeft de brandweer laten komen om het vreugdevuur te doven. Medewerkers van de gemeente hebben vervolgens de restanten geborgen. Tijdens de bluswerkzaamheden werden de hulpdiensten niet gehinderd door het publiek – integendeel zelfs. Toeschouwers kwamen spontaan naar de hulpverleners toe om ze te bedanken en een gelukkig nieuw jaar te wensen.