Vrouw overlijdt nadat ze van binnenvaartschip valt

Delfzijl – De hulpdiensten hebben donderdagmiddag een grote zoekactie gestart nadat een schipper meldde dat zijn vrouw niet meer op het schip aanwezig was. De vrouw werd uiteindelijk in de Eems gevonden.

“Ze had in de woning moeten zijn, maar ik kan haar nergens vinden” meldt een onthutste schipper over de marifoon. Zijn vrouw is niet meer op het schip aanwezig en hij schakelt het kustwachtcentrum in. 

Met behulp van vier schepen, waaronder de KNRM uit de Eemshaven en een politieboot, een vliegtuig van de kustwacht en een helikopter van de Search and Rescue (SAR) werd de hele havenmonding van Delfzijl uitgekamd. Na een uur hadden de hulpdiensten nog geen resultaat.

tekst gaat verder onder de foto

Kritieke toestand

De eerste melding werd rond 16:00 uur gedaan. Nadat de hulpdiensten verplaatsten van zoekgebied werd de vrouw gevonden. Ze werd in levensbedreigende toestand uit het water gehaald. Medisch personeel van de SAR werd op een schip afgezet, maar hulp mocht niet meer baten. De vrouw overleed aan haar verwondingen. 

Hoe ze overboord kon slaan is nog onbekend. De politie start een onderzoek naar de toedracht van het noodlottige ongeval.