Vrijspraak van misdrijf in verkeersdrama Lauwersoog; wel sprake van overtreding

Lauwersoog – Door de rechtbank in Groningen is vandaag even na 13:00 uur besloten dat de 64-jarige Ingrid L. uit Haren niet aanmerkelijk onvoorzichtig is geweest toen zij in augustus 2017 een ernstig ongeval veroorzaakte in de haven van Lauwersoog.

L. reed met haar auto in op een vader en twee kinderen die onderweg waren naar Schiermonnikoog.  Zij zouden dit eiland echter nooit bereiken, nog in de veerhaven reed de vrouw in op de 44-jarige Peter en zijn twee kinderen. Peter en zijn 9 jaar oude dochter Aminga kwamen bij het ongeval om het leven.

Volgens de rechtbank kan de vrouw enkel worden verweten dat ze een overtreding begon: ze verleende geen voorrang aan een bus. Vanwege dit feit heeft ze taakstraf van 30 uur opgelegd gekregen en een rijontzegging van zes maanden.

Het OM had in eerste instantie een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van twee jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie zou de vrouw zeer onvoorzichtig hebben gereden en ze zou zich schuldig hebben gemaakt aan een misdrijf. De rechter is hier niet in meegegaan.