Vrijdag meest droog, vanaf zaterdag nat

Het Hogeland – We zien op de weerkaart een groot en diep laag, genaamd Halka, met de kern boven Schotland. Dit systeem stuurt zachte (zaterdag tijdelijk koelere) lucht en vanaf zaterdagmiddag enkele regenfronten naar ons toe. Deze vrijdag is het echter meest droog met wat zon, al kan er met name in de middag verspreid een bui vallen.
 

 

Vrijdag: 

Opklaringen bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5 en een graad of 10. In de middag en avond kan er verspreid een bui vallen. In de nacht meest droog en een graad of 5 als minimum.
 
Zaterdag:
In de ochtend is het droog met misschien nog eventjes wat zon. De lucht gaat echter betrekken en de zuidwestenwind trekt steeds verder aan, tot hard, kracht 7, in de middag met dan ook flinke windvlagen. Zo halverwege de middag gaat het dan regenen bij een graad of 8 en de regen houdt tot in de nacht aan. In de nacht meer droge perioden en afnemende wind, maar later in de nacht neemt de kans op regen alweer toe.
 
Zondag:
De dag begint met af en toe regen, al lijkt de actiefste neerslag ten zuiden van ons langs te gaan.Er staat vrijwel geen wind en de temperatuur jojoot wat over de dag gezien tussen 7 en 11 graden. Later op de dag nog een enkele bui en kans op een opklaring.
 
Verdere vooruitzichten:
Maandag regenachtig en zeer zacht met zo’n 12 graden bij een (vrij) krachtig zuidwestenwind. Ook daarna aanhoudend wisselvallig bij wat dalende temperaturen.