Vrijdag buien, zaterdag droog met harde wind

Het actieve laag met de naam Yap gaat van Ierland naar Noorwegen trekken en dat gaan we merken. Vrijdag met regen- en onweersbuien, zaterdag met veel wind. Zondag en maandag dan weer een voortzetting van het aangename zomerweer wat we gewend waren de laatste tijd; zon, wolken en een enkele bui bij normale temperaturen (ca. 22-23 graden).

Vrijdag: Een wat klamme dag door de hoge luchtvochtigheid. Verder veel bewolking en vanuit het zuidwesten trekken er verspreid regen- en onweersbuien over. Het wordt ondanks de bewolking en regen zo’n 25 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind, kracht 4 tot 5. Later in de middag/avond weer droger, maar nog steeds kans op een enkele bui. Een zachte nacht volgt met ca. 17 graden.

Zaterdag: De hoofdrol is voor de zuidwestenwind, deze wordt hard tot soms stormachtig langs de kust, kracht 7 tot 8. Verder kans op zware windstoten, ook boven land, van zo’n 75-90 km/uur. Het blijft op een lokale bui na droog met de zon er goed bij en zo’n 23 graden.

Verdere vooruitzichten: Zondag rustiger, maar de wind is nog wel (vrij) krachtig, kracht 5 tot 6, bij ca. 22-23 graden en een afwisseling van zon, wolken en een mogelijke lokale bui. Maandag rustig weer en weinig verandering in temperatuur, maar de kans op een bui is wel wat groter. De dagen erna lijkt het iets koeler te worden omdat de aangevoerde lucht meer en meer uit noordelijke breedten gaat komen.