Vriendelijke vrijdag, weekend bewolkt en kil

Het Hogeland – Naast oude bekende hoog Burckhard, nu met z’n kern boven Oost-Europa, zien we nu ook hoog Constatin boven de Noorse zee, en die neemt de rol van Burckhard over. Deze vrijdag zorgen ze samen nog voor een mooie herfstdag. In het weekend, als Burckhard wegtrekt, kan een storing boven Frankrijk ons bereiken met bewolking en regen. Na het weekend komt hoog Constantin dichterbij en zorgt voor droog en koud begin van de nieuwe week.
 

Vrijdag: 

Het is rustig weer met de zon er goed bij. Er staat een zwakke tot matige (zuid)oostenwind, kracht 2 tot 3, en het wordt maximaal zo’n 6 graden. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.
 
Zaterdag:
Misschien eerst nog even wat zon, maar de lucht trekt dicht en in de loop van de middag kan, bij zo’n 3 graden, met name in de zuidoostelijk helft van de provincie een beetje regen vallen bij een matige, later vrij krachtige noordoostenwind, kracht 3 tot 4. In de avond en nacht ook kans op af en toe wat regen bij zo’n 3 graden.
 
Zondag:
Veel bewolking en eerst nog kans op af en toe wat regen, maar in de middag droog, maar meest grijs bij een graad of 5 en een matige tot vrij krachtige oostenwind, kracht 4 tot 5, in de avond mogelijk tot krachtig, kracht 6. In de nacht opklaringen en temperaturen richting het vriespunt dalend.
 
Verdere vooruitzichten:
Meest droog, wat zon en kouder met overdag een graad of 3 en in de nachten lichte-, bij langere opklaringen mogelijk matige vorst. Vanaf woensdag lijken Oceaandepressies met een zuidwestenwind verzachting en wisselvalliger weer te gaan brengen.