Vriendelijk weer – Weersverwachting

Er komt een hogedrukgebied, genaamd Thomas, te liggen ten noorden van ons. Hierdoor draait de wind naar het noordoosten en wordt er steeds koelere lucht aangevoerd. De temperatuur gaat naar een graad of 6 over dag. Verder is het meest droog en zien we, vooral in de middag, ook de zon. In de ochtend namelijk kans op mist en nevel die eerst op moet lossen.

Woensdag:
Naast bewolking enkele opklaringen bij een graad of 10 en een zwakke tot matige, kracht 2 tot 3, naar noordoost draaiende wind. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 7.

 

Donderdag:
Bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind, kracht 4 tot 5, wordt het een graad of 8 bij een afwisseling van zon en wolken. In de nacht een minimumtemperatuur van ca. 2 graden.

 

Vrijdag:
Het wordt een graad of 6 bij een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4, en een afwisseling van zon en wolkenvelden. In de nacht lichte vorst.

 

Verdere vooruitzichten:
Zaterdag droog en een graad of 5, in de avond eerst een temperatuur zakkend tot rond het vriespunt, maar de wind draait naar het noorden en komt er wat zachtere lucht binnen en loopt de temperatuur op. Zondag dan een graad of 8 overdag met kans op wat licht gemiezer.  Zondagavond weer een naar noordoost terug draaiende wind en vanaf maandag kouder met overdag een paar graden boven nul en in de nachten lichte vorst.