Vooral zaterdag nat, na weekend rustiger weer

Het Hogeland – De liefhebbers van regen en wind kunnen nog een paar dagen hun hart ophalen, dan is het eerst even gebeurd en gaan we over op een veel droger en rustiger weertype. Er is op sommige plekken nu al meer dan 100 mm regen gevallen deze maand (zie kaartje), het maandrecord staat op 134 mm in 1981. 

Vandaag vrijdag: In de ochtend af en toe wat regen bij een geleidelijk tot hard toenemende zuidwesten- tot westenwind, kracht 7, met kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u. Het is wat zachter dan de afgelopen dagen met zo’n 12 graden. In de middag meest droog en aan het eind vd middag kans op enkele opklaringen bij een afnemende wind. In de nacht een minimumtemperatuur van ca. 5 graden en weer toenemende bewolking.

Zaterdag: Vanuit het zuiden regen en in de ochtend eerst nog rustig qua wind. In de middag gaat de zuidwestenwind steeds verder toenemen tot hard of stormachtig, kracht 7 tot 8, met kans op zware windstoten tot rond de 90 km/u. Het wordt tot zo’n 10 graden. In de avond en nacht meest droog bij nog steeds veel wind en zware windstoten.

Zondag: In de ochtend buien bij een krachtige tot harde naar west draaiende wind, kracht 6 tot 7. In de middag wordt het geleidelijk rustiger en komt de zon er ook bij, maar verspreid nog steeds kans op een enkele bui bij zo’n 8 graden. In de avond en nacht weer meer buien.

Verdere vooruitzichten:Maandag nog een enkele bui bij een krachtige tot harde noordwestenwind, kracht 6 tot 7, een graad of 7. Daarna rustiger, droger en af toe de zon bij temperaturen die later in de week richting de 15 graden gaan.