Volgende week grote kans op winters weer

Het Hogeland – De kans op een nieuwe winterse periode wordt steeds groter. Op dit moment lijkt het dat we vanaf dinsdagavond in de vorst komen met over dag lichte en in de nachten matige vorst. Wat opvalt zijn de zeer lage dauwpunten die worden berekend, goed voor een snelle ijsgroei. Maar zover is het nog niet, we hebben eerst nog met zacht en wisselvallig weer te maken.

Vrijdag:
Eerst nog af en toe wat regen, in de middag meest droog, maar veel bewolking, misschien later op de dag nog een enkele opklaring. Het is zacht met rond de 10 graden bij een matige zuidwestenwind, kracht 4. In de nacht een graad of 4 en kans op een enkele bui.

Zaterdag:
Flinke perioden met zon bij een graad of 8 en een matige naar oost draaiende wind, kracht 3. In de loop van de middag toenemende bewolking, in de loop van de avond gevolgd door regen. In de nacht ca. 4 graden en af en toe regen.

Zondag:
Een dag met veel bewolking en vooral in de ochtend af en toe wat regen. Het wordt een graad of 6 bij een matige zuidoostenwind, kracht 3. In de nacht een graad of 4.

Verdere vooruitzichten:
Maandag en dinsdag veel bewolking, maar meest droog bij 5 à 6 graden, vanaf dinsdagavond kans kans op wat sneeuw en invallende vorst vanuit het noordoosten.