Stationsbord beland op mysterieuze wijze op het spoor

BAFLO – Een stationsbord op het station van Baflo is woensdagmorgen aangereden door een trein nadat deze op het spoor terecht is gekomen. Vermoedelijk hebben vandalen het bord gesloopt en voor de trein gelegd.

De aanrijding zorgde voor een hoop vertraging. Passagiers werden met een bus naar het station in Winsum of Sauwerd gebracht om daar over te stappen op de trein richting Groningen. Op het station in Groningen werd in eerste instantie omgeroepen dat het om een aanrijding met een persoon ging, maar dat is later gewijzigd in materiële schade. De trein raakte licht beschadigd.

Winsum

Het station in Winsum werd afgelopen weken al geterroriseerd door vandalen, die diverse vernielingen pleegden. Gisteren werd tijdens de raadsvergadering duidelijk dat er een BOA rond zal gaan lopen op het station. Mogelijk hebben de twee zaken verband met elkaar, onderzoek moet dit uitwijzen.

Een bedrijf heeft de plaats waar het bord stond gefatsoeneerd. Er zal binnenkort een nieuw bord geplaatst worden.

Foto’s Ingmar Vos / 112 Hogeland

baflo station spoor trein vandalisme bord gesloopt slopen kapot aanrijdingbaflo station spoor trein vandalisme bord gesloopt slopen kapot aanrijding