Verdachte in zaak Warfhuizen is bekende van de politie

Warfhuizen – Afgelopen zondag werd het ontzielde lichaam van de 46 jarige Anja Hoek uit Warfhuizen aangetroffen in haar woning. In diezelfde woning werd haar 32 jarige vriend aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij het misdrijf.

De politie heeft laten weten dat de overleden bewoonster door een misdrijf om het leven is gekomen. De zaak kwam aan het rollen nadat haar ex-man alarm sloeg bij de politie. De 46 jarige vrouw was niet op komen dagen op een verjaardag en reageerde niet berichten en telefoontjes. De man vertrouwde het niet omdat de auto van zijn ex-vrouw bij de woning stond en de huisdieren nog binnen waren.

Forensisch onderzoek

De politie is zondag en maandag bezig geweest met forensisch en technisch onderzoek in en om de woning. Over de exacte doodsoorzaak zijn nog geen uitspraken gedaan. Er is in het ziekenhuis sectie gedaan op het lichaam van de omgebrachte Anja, die werkzaam was bij zorgkwekerij ‘De Daglelie’ in Kloosterburen.

Agressief

Bij de kwekerij is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van de al jaren actieve vrouw. Ook buurtbewoners hadden dit niet zien aankomen en waren duidelijk onder de indruk van de grote politiemacht in hun dorpje. Over de aangehouden vriend van de vrouw weten zij bijzonder weinig te vertellen. Het werd echter al snel duidelijk dat de man vaak onder invloed was en daardoor agressief uit de hoek kon komen. Hij was een bekende van de politie, zo laat RTV Noord weten.