‘Verdachte dodelijk ongeval trok aan de handrem’

GRONINGEN – De 45 jarige verdachte die vast zit voor mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke ongeval op de ringweg in Groningen afgelopen weekend zou aan de handrem hebben getrokken, zo meldt RTV Noord.

De man, trainer in het amateurvoetbal, meldde zich zelf op het politiebureau. Het busje met daarin vier personen knalde dit weekend op een betonnen pilaar op de Noordelijke ringweg in de stad. RTV Noord meldt nu dat de verdachte aan de handrem zou hebben getrokken tijdens het rijden. De politie wil in het kader van het onderzoek nog niet reageren.

Dodelijk ongeval

In het busje zaten naast een trainer, nog van een andere club, ook drie voetballers van VV Waskemeer. Een 35 jarige man uit Groningen kwam bij het ongeval om het leven. Een 26 jarige man ook uit de stad raakte ernstig gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Een 29 jarige voetballer raakte licht gewond bij het ongeval.

Vragen

Het ongeluk riep diverse vragen op. Hadden er vangrails moeten staan op die plek en waarom werd op een recht stuk weg op een pilaar gereden. De politie is nog bezig met het onderzoek en gaat daarom niet inhoudelijk in op vragen. De 45 jarige verdachte zit nog steeds vast.

Foto: 112 Hogeland (archief)