Veel zon en droog

Het Hogeland – Zondag liep de temperatuur op tot boven de 20 graden en ook deze maandag wordt het nog zeer zacht. Deze week gaat er bij een noordoostelijke stroming echter elke dag een paar graden af en later in de week duiken we onder de 10 graden en krijgen we nachtvorst. De zon blijft er echter goed bij en het blijft droog. Dit allemaal onder regie van een Scandinavisch hoog wat de hele week blijft liggen.

Maandag:Volop zon bij een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4, later in de middag langs de kust vrij krachtig, kracht 5. Het wordt nog zo’n 18 of 19 graden, in de kuststrook een paar graden lager. Er volt een heldere nacht bij een graad of 4.

Dinsdag: Bij een matige tot vrij krachtige noordooster kracht 4 tot 5, veel zon en een graad of 13 maximaal. In de nacht zakt het kwik tot ronde het vriespunt.

Woensdag: Opnieuw flink wat zon, maar de temperatuur haalt misschien nog net de 10 graden bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind.

Verdere vooruitzichten: Neerslag zit amper in de kaarten en de temperatuur zakt nog wat verder tot onder de 10 graden en in de nachten kans op (zware?) nachtvorst.