Veel schade na botsing op kruispunt N363 bij Usquert

Usquert – Op de N363 bij Usquert zijn woensdagavond twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen liepen daarbij forse schade op.

Een voertuig komend vanuit Usquert wilde de N363 bij de Streeksterweg op en zag daarbij een andere auto over het hoofd. Een flinke botsing was het gevolg, waarbij de bestuurders letsel opliepen. De hulpdiensten rukten massaal uit om hulp te verlenen. 

tekst gaat verder onder de foto

Wethouder Harald Bouman van Eemsmond kwam toevallig langs het ongeval en regelde het verkeer, terwijl andere passanten eerste hulp verleenden. Personeel van twee ter plaatse gekomen ambulances heeft de zorg daarna overgedragen. Er zijn twee mensen met de ambulance weggebracht. Over hun toestand is niets bekend.

Harald Bouman on Twitter

Onderweg terug naar huis vanuit Warffum helaas een ongeval op N363 bij Usquert tegengekomen en (eerst in afwachting v en later samen met de politie) strak in ‘t pak met oranje hesje om het verkeer staan regelen. #bijzondereervaring

De verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is een tijd lang deels afgesloten geweest.