Veel regen en wind

Het Hogeland – We zien een diepe stormdepressie bij Schotland, genaamd Marie Lou. Marie Lou trekt naar Zuid-Noorwegen en zal ook bij ons zorgen voor onstuimig weer weer tot en met maandag, met af en toe een stormachtige westen-tot noordwestenwind met zware windstoten. Verder gaat er veel neerslag vallen. Na maandag rustiger, droger en kouder.

Vandaag vrijdag: 
Regen bij een krachtige tot harde zuidwesten-, later westenwind, kracht 6 tot 7, met vooral in de middag, ook landinwaarts, windstoten tot zo’n 70 km/u. Later gaat de regen over in buien (met kans op hagel) en in avond en nacht neemt de wind verder toe tot mogelijk stormachtig langs de kust, kracht 8, met kans op zware windstoten van zo’n 80 km/u..

Zaterdag:
Vooral in de ochtend soms stevige buien bij een graad of 9 en een harde tot stormachtige westenwind, kracht 7 tot 8, met kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u. In de middag wordt het droger en later in de middag tijdelijk wat minder wind, maar in de avond weer toenemend en dan gaan de buien over in regen bij een graad of 7.

Zondag:
Bij een krachtige tot harde vlagerige naar noordwest draaiende wind, kracht 6 tot 7, wisselen buien, mogelijk met hagel, wolken en wat zon elkaar af. Het wordt zo’n 8 graden. 

Verdere vooruitzichten:
Maandag enkele buien bij nog steeds een krachtige tot harde noordwestenwind. Daarna een geleidelijk naar noordoost draaiende wind en droger en kouder met later lichte vorst in de nachten en overdag een graad of 3 tot 4.