Veel bewolking dit weekend

Deze vrijdag trekken een paar (flinke) buien over met kans op onweer, windstoten en hagel. Zaterdag is er vrij veel bewolking en kan er verspreid een bui vallen. Zondag een zon-wolkenmix met kans op een lokale bui, maar het is best warm met rond de 22 graden. Volgende week gaat de temperatuur verder oplopen richting de 30 graden op woensdag.
Vandaag vrijdag:
Vanuit het westen een lijn met enkele flinke buien met kans op onweer, windstoten en hagel. Het wordt ca. 20 graden bij een naar noordwest draaiende wind en toenemend tot (vrij) krachtig, kracht 5 tot 6. In de avond en nacht nog steeds kans op een enkele verspreide bui en een minimumtemperatuur van ca. 13 graden.
Zaterdag:
Er is over het algemeen vrij veel bewolking, maar af toe komt de zon er nog even bij. Verspreid kan er een bui vallen en het wordt ca. 20 graden bij een matige westen-, later zuidwestenwind, kracht 3 tot 4. In de avond en nacht neemt de kans op wat regen, vooral in de oostelijk helft de provincie, toe als er warmere lucht binnenstroomt, het wordt dan ook niet kouder dan 15 graden.
Zondag:
Bij rond de 22 graden een afwisseling van wat zon en wolken en lokaal kans op een bui. De wind is westelijk en meest matig, kracht 3 tot 4.
Maandag:
Perioden met zon en ca. 20 graden bij een matige noordwestenwind.
Verdere vooruitzichten:
Er komt een hogedrukgebied ten noorden van ons, dat geeft een wind tussen zuid en oost en daarmee wordt steeds warmere lucht aangevoerd tot zo’n 30 graden op woensdag. Daarna lijken fronten vanaf de Oceaan weer te gaan zorgen voor buien en wat koeler weer.