Vanaf maandag guur en koud weer

Het Hogeland – April is niet van plan zacht te beginnen. We zien het hoog Odette onder IJsland. Het systeem geeft ons nog tot en met zondag vrij rustig en droog weer met zonnige perioden. Vanaf maandag trekt het zich wat westelijker terug en samen met een diepe depressie boven Scandinavië komt er een glijbaan voor koude lucht vanuit het Poolgebied naar ons toe. We krijgen dan wisselvallig weer bij regelmatig veel wind, buien met winterse neerslag en het is koud met overdag 4 tot 7 graden en in de nachten kans op lichte vorst.

Goede Vrijdag:
Vrij veel bewolking, maar verspreid ook een opklaring. Later in de middag is er een hele kleine kans op lokaal even wat gemiegel. Het wordt een graad of 8 bij een matige tot vrij krachtige noordelijke wind, kracht 4 tot 5. In de nacht opklarend en temperaturen zakkend tot een graad of 2 met kans op vorst aan de grond.Zaterdag:Een rustige dag met zonnige perioden en stapelwolken bij een graad of 10-11 (in de kuststrook paar graden koeler) en een zwakke tot matige noordwestenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht een graad of 3.

Zondag 1e Paasdag:
Bij wisselend bewolkt weer en een naar west tot zuidwest draaiende matige wind, kracht 3 tot 4, wordt het een graad of 12. In de avond en nacht nemen wind en bewolking toe en het gaat in de loop van de nacht regenen, later ook natte sneeuw.

Maandag 2e Paasdag:
In de ochtend eerst regen/natte sneeuw bij een gure noordwestenwind die aantrekt tot kracht 6 of 7 met windstoten. Later op de dag gaat de neerslag over in buien, met kans op hagel en natte sneeuw, mooie buienluchten dan ook. Het wordt slechts een graad of 5. De buien houden in de avond en nacht aan bij temperaturen rond of iets onder het vriespunt.

Verdere vooruitzichten:
Dinsdag onstuimig met kans op zware windstoten en buien met winterse neerslag, ook de dagen erna aanhoudend koud voor de tijd van het jaar en regelmatig winterse buien en af en toe veel wind.