Vanaf donderdag droger weer

Of het nu regen of sneeuw is, er is de laatste tijd veel neerslag gevallen en alles is “sjompenat”. Ook deze woensdag valt er weer de nodige neerslag dankzij het laag Zubin wat van IJsland naar Zuid-Zweden trekt. Het onbreekt al maanden aan een stabiel hogedrukgebied. Vanaf donderdag lijkt het Azorenhoog zich wat meer met ons weer te gaan bemoeien en dat resulteert in droger (dus niet geheel droog) weer. Het blijft aan de frisse kant, maar echt winters weer zit er nog niet in.

Woensdag:
De dag begint een mix van natte sneeuw en regen bij een krachtige tot harde zuidwestenwind, kracht 6 tot 7 en windstoten tot zo’n 70 km/u. In de middag een enkele bui en tijdelijk minder wind en een temperatuur van ca. 6 graden tot een graad of 3 langs de grens. In de avond opnieuw flink wat regen en trekt de westenwind aan tot hard, mogelijk even stormachtig, kracht 7 of 8. Dan ook weer kans windstoten tot zo’n 80 km/u.
 
Donderdag
Eerst nog enkele buien, met kans op winterse lading, en een krachtige tot harde westenwind, kracht 6 tot 7. in de middag wat droger, enkele opklaringen en afnemende wind bij maximaal zo’n 4 graden. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.
 
Verdere vooruitzichten:
De meeste kans op een (winterse) bui aan de kust, verder meest droog bij zonnige perioden en gemiddeld zo’n 4 graden in rond het vriespunt in de nachten.