Vanaf dinsdag droger en warmer weer

Het laag Ingmar wat in de Alpen een pak sneeuw heeft achtergelaten ligt nu boven ons en blijft hier tot dinsdagmiddag hangen. De afgelopen nacht is a zo’n 8 mm gevallen en daar nog komt nog aardig wat bij, kletsnat! Vanaf dinsdagavond komen we onder invloed van een sterk hoog boven Rusland. We krijgen dan een paar droge dagen met wat zon en temperaturen tussen 7 en 9 graden

Maandag: Het regent, soms wat harder, soms wat zachter, bij een graad of 8 en af en toe een krachtige tot harde wind, kracht 6 tot 7, uit het noorden, in de avond noordwest. Dan aanhoudend regenachtig. In de loop van de nacht gaat de regen over in buien bij ca. 7 graden.

Dinsdag: Verspreid nog een paar buien, in de middag ook enkele opklaringen. Het wordt zo’n 9 graden bij een naar matig afnemende wind, kracht 3 tot 4, uit west, later zuidwest. In de nacht opklaringen en temperaturen tot rond het vriespunt en kans op mist.

Verdere vooruitzichten: Overwegend droog, af en toe wat zon en temperaturen over dag zo tussen de 7 en 9 graden bij een meest matige zuidoostenwind.