Van alles niks weer

Het Hogeland – Eerst nog heel even een terugblik naar december. Die was zacht met 5,9 graden gemiddeld (normaal 3,4), nat met 94 mm (normaal 73) en grijs met slechts 29 uren zon (normaal 53).

Nu januari, gaat de winter nog komen? We zien een knoepert van een hoog van 1040 hPa, genaamd Angela, boven Engeland. Voor winter ligt ze verkeerd, ze zorgt nu bij ons voor een noordwestelijke stroming waarin het niet echt koud, maar ook niet superzacht wordt, een beetje van alles niks weer dus. Verder houden we het niet droog; vrijwel elke dag valt er wel wat (lichte) regen. Dinsdag kans op veel wind!

Vrijdag: Veel bewolking en soms wat gemiegel bij zo’n 6 graden en een matige tot vrij krachtige noordwestenwind, kracht 4 tot 5. In de avond nacht geen afkoeling, er stroomt wat zachtere lucht binnen en dat gaat gepaard met wat regen bij een tot krachtig toenemende noordwestenwind, kracht 6.

Zaterdag: Het wordt een graad of 8 bij een (vrij) krachtige noordwestenwind, kracht 5 tot 6, geleidelijk wat afnemend. Er is veel bewolking en met name in de oostelijk helft van de provincie kan het soms wat miegelen. In de nacht een graad of 6 en meest droog.

Zondag:Het is half tot zwaar bewolkt, meest droog en rustig weer bij een graad of 7 en een zwakke tot matige westenwind, kracht 2 tot 3. 

Vooruitzichten:Maandag weinig verandering, dinsdag regen en onstuimig (kans op veel wind). Daarna kouder (zie laatste plaatje).
Een fijn weekend en tot maandag.