Twee woningen beschadigd na felle scooterbrand in Uithuizen

Uithuizen – De brandweer van Uithuizen werd vannacht rond twee uur opgeroepen voor een brandmelding aan de Ripperdadrift in dat dorp. Bij aankomst sloegen de vlammen metershoog uit een scooter.

Twee diskjockeys, die net terugkwamen van een bruiloft, reden langs de woning en zagen hoge vlammen. Zij stapten uit en waarschuwden direct de bewoners van twee woningen. Eén van DJ’s belde 112, waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd. Intussen stonden naast de scooter ook een kozijn en schutting in lichterlaaie. De brandweer liet weten dat de melding geen minuten later had moeten zijn, omdat de brand dan waarschijnlijk al in de woningen had gezeten.

Tekst gaat verder onder de foto

De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat twee woningen flink beschadigd raakten. Aan de buitenzijde was de brandschade goed te zien, maar ook binnen liepen beide woningen schade op door de rook. De brandweer heeft beide woningen geventileerd. De hulpdiensten hebben de bewoners van beide panden geadviseerd een andere slaapplek te zoeken voor de rest van de nacht. Stichting Salvage zal daarbij helpen.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie liet ter plaatse weten dat sporenonderzoek lastig wordt, omdat alles vernietigd is door de brand. Of er sprake is van opzet, is niet bekend. Na ruim een uur konden alle hulpdiensten huiswaarts keren.