Dode en drie gewonden bij ongeval op de N370

GRONINGEN – Bij een ernstig ongeval op de Plataanlaan in de stad is zaterdag aan het begin van de avond een man uit Groningen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond, waarvan één ernstig.

Een busje botste met hoge snelheid tegen een betonnen pilaar die de spoorbrug overeind houdt. De 35 jarige man die om het leven kwam werd net als een 26 jarige man, eveneens uit Groningen, buiten het voertuig aangetroffen. Twee anderen, een 29 en 45 jarige man ook uit Groningen, raakten bij het ongeval gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ook de 26 jarige, zwaargewonde man, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Vier gewonden

Het overleden slachtoffer werd ter plaatse door de hulpdiensten gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De man kwam terug van een voetbalwedstrijd en was onderweg naar huis. Het is nog niet bekend wie het voertuig heeft bestuurd ten tijde van het ongeval.

De afdeling verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De ring noord in de richting van Bedum werd vanaf afslag Paddepoel afgesloten door de politie. Het voertuig raakte zwaar beschadigd bij het ongeval.

Foto: 112 Hogeland (archief)