Twee dagen warm, daarna wisselvallig weer

De storing Zlatan boven Engeland komt vanaf zondag een paar dagen rondtollen boven ons hoofd, dat geeft dan een weerbeeld met naast zonnige momenten (meeste zon langs de kust), gematigde temperaturen en een grote kans op buien. Maar we krijgen eerst een schiere vrijdag met droog weer. Zaterdag wordt aan de voorzijde van Zlatan warme en vochtige lucht aangevoerd en de kans op buien neemt toe. Die buienkans houden we dan een aantal dagen, waarbij de middagtemperatuur omlaag gaat naar rond de 20 graden omdat de stroming omgaat naar het (noord)westen.
Vrijdag:
Flinke perioden met zon, zo’n 22 graden en een zwakke tot matige zuiden-, geleidelijk naar oost draaiende wind, kracht 2 tot 3, in de avond toenemend tot kracht 4. In de nacht een graad of 15.
Zaterdag:
Het wordt met ca. 25 graden zomers warm, maar ook klammig en het is onstabiel. De hele dag door kunnen er dan ook buien ontstaan, waarbij er ook kans is op onweer. De wind komt meest uit zuidwest en is eerst matig, maar in de middag nog maar weinig wind. In de avond nog buien, in de nacht meest droog bij ca. 13 graden.
Zondag:
Wisselend bewolkt en verspreid kans op (onweers)buien bij maximaal zo’n 21 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de avond en nacht blijft de buienkans groot bij ca. 14 graden.
Maandag:
De storing trekt over ons heen en zorgt voor enkele (onweers)buien, tussendoor nog een beetje zon, bij ca. 20 graden en een veranderlijke wind, die achter de storing naar het noordwesten draait. In de nacht zakt de temperatuur naar zo’n 13 graden.
Dinsdag:
Het is wisselend bewolkt en er kan verspreid nog een enkele bui vallen bij ca. 20 graden bij een matige tot vrij krachtige noordwesten wind, in de avond zuidwest draaiend.
Verdere vooruitzichten:
Donderdag mogelijk wat warmer, maar verder weinig verandering.