Tropisch warm, vanaf woensdag afkoeling

Het Hogeland – We krijgen geen hittegolf, maar wel op deze maandag mogelijk, dinsdag zeker tropische temperaturen. In de nacht naar woensdag draait de wind echter noordwest en stroomt er koelere lucht binnen en wordt het woensdag “nog maar” 23 graden in de middag.

Maandag: Er zijn sluierwolken, maar verder flink de zon bij een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4, en een graad of 29 tot 31. In de avond langzame afkoeling en een minimum van zo’n 19 graden.

Dinsdag: De heetste dag van de week met tot zo’n 34 graden lokaal! Er staat een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4. Later in de avond draait de wind naar noordwest en stroomt er geleidelijk koelere lucht binnen, minimum ca. 18 graden, dieper landinwaarts kans op een tropennacht (>20 graden).

Woensdag: Geleidelijk aan over de dag breidt – bij veel zon – de koelere lucht met een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4, zich over onze provincie uit. In het zuidoosten vd provincie kan het eerst nog zo’n 28 graden worden, maar ook daar in de middag de afkoeling. In de nacht weer beter slapen met zo’n 13 graden.

Verdere vooruitzichten: Donderdag en vrijdag zo’n 22 graden gemiddeld bij veel zon, in het weekend weer flink warmer met tot zo’n 30 graden.