Trein schept auto; bijrijder zwaargewond

Groningen – Bij de overweg op het Hoendiep in Groningen is maandagmorgen een personenauto aangereden door een trein. In de auto zaten twee mensen.

De trein reed van Groningen naar Roodeschool en zat vol met scholieren. Hoe de auto op het spoor terecht is gekomen is nog een raadsel. De auto werd in de flank aangereden en tolde om zijn as, waarna deze tegen een verkeersbord tot stilstand kwam. 

tekst gaat verder onder de foto

De brandweer is lange tijd bezig geweest om de bijrijder te bevrijden. De bestuurster raakte niet gewond, maar is wel naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder is zwaargewond geraakt en werd in kritieke toestand naar het UMCG gebracht. Een traumahelikopter heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij de medische behandeling. Ambulancepersoneel heeft ook de passagiers van de trein nagekeken. Niemand van hen hoefde naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zowel het Hoendiep als het spoor zijn lange tijd gestremd geweest. Arriva heeft bussen ingezet om passagiers toch te vervoeren. 

02-07-2018 Trein Ongeluk Groningen

Uploaded by Douwe Jelle Titsing on 2018-07-02.