Tot en met zondag wisselvallig, daarna best schier

Normaal valt er in de hele maand oktober zo’n 40 mm in onze provincie, deze maand staan we al op het dubbele. En er komt tot en met zondag nog wat bij, in de herfsvakantie gaan we over naar een veel droger en rustige weertype.

Vrijdag: Bij een krachtige tot harde zuidwestenwind, kracht 6 tot 7, komen in de loop van de ochtend enkele buien, mogelijk pittig met een klap onweer en windstoten tot zo’n 75 km/uur. Tussendoor de zon. Het wordt zo’n 15 graden. In de avond afnemende wind, maar nog kans op een enkele bui. In de nacht droog en ca. 8 graden.

Zaterdag: Er is veel bewolking en verspreid een enkele bui bij ca. 14 graden en een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de avond en nacht meest droog bij ca. 7 graden.

Zondag: Het is eerst meest droog, maar er is veel bewolking bij ca. 14 graden en een matige zuidwestenwind, kracht 3. Het is even de vraag hoe ver een regengebied vanuit het zuidoosten komt, maar op dit moment lijkt het ons wel te bereiken in de namiddag en avond.

Verdere vooruitzichten: Maandag misschien eerst nog wat gemiegel, maar verder rustig weer met af en toe wat zon, ca. 14-15 graden en de kans op wat neerslag is niet al te groot. Wel mistkansen in nacht en ochtend.