Tot en met woensdag kil, daarna zachter weer

Het Hogeland – Het weer gaat deze week flink veranderen. Oceaandepressies gaan zich weer bemoeien met ons weer vanaf woensdagmiddag; de wind draait naar zuidwest en die voert een stuk zachtere lucht aan. Verder wordt het wisselvalliger. Tot en met woensdag is het echter nog droog en kil met in de nachten lichte vorst.
 

 

Maandag: 

Meest grijs bij een matige (noord)oostenwind, kracht 3 tot 4, en een graad of 4. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.
 
Dinsdag:
Bij een meest matige oosten- tot zuidoostenwind, rond kracht 3, wordt koude en wat drogere lucht aangevoerd, we krijgen dan ook opklaringen bij maximaal zo’n 3 graden. In de avond en nacht op uitgebreide schaal lichte vorst tot zo’n -3 in opklaringen.
 
Woensdag:
Een frisse start met eerst nog de zon erbij, maar de bewolking neemt toe en samen met een geleidelijk naar zuid draaiende en toenemende wind (naar kracht 6) kondigt dit de weeromslag aan. In de loop van de middag neemt de kans op wat regen toe en de temperatuur loopt steeds verder op, ook in de avond en nacht geen dalende, maar juist stijgende temperatuur naar ca. 8 graden bij af en toe regen.
 
Verdere vooruitzichten:
Donderdag zwaar bewolkt en af en toe regen bij zo’n 9 graden en een stevige zuidenwind. Daarna zacht en wisselvallig met temperaturen richting de 10 graden.