Tom de Boer maakt zijn laatste ritje voor de brandweer

Winsum – Nietsvermoedend zat Tom de Boer dinsdagavond op verjaardagsvisite bij zijn schoonouders in Eenrum. Tom is, gedwongen door een onwillge heup,  na een periode van 19 jaar, in september 2017 gestopt met zijn actieve inzet bij brandweer Winsum. Wel bleef Tom bij de hechte blusgroep betrokken als instructeur. Óók aan deze bijdrage komt per 1 maart aanstaande een eind.

‘Geen poespas’ had de sympathieke ondernemer tegen zijn collega- brandweerlieden gezegd, maar die dachten daar natuurlijk anders over. Met vrouw Marjan in het complot werd Tom door een aantal brandweermensen bij de verjaardag van zijn schoonmoeder weggeplukt. Met Tom achter het stuur van de tankautospuit ging het gezelschap naar de gemeentewerken in Winsum, waar de volledige groep aan het oefenen was.

tekst gaat verder onder de foto

De Boer werd door zijn oud-collega’s opgehaald

Burgemeester Henk Jan Bolding was bij de oefening aanwezig en liet zich over de knip- en reddingswerkzaamheden informeren door commandant Robert de Wit. Óók sprak Bolding met de meeste manschappen over hun inzet bij de brandweer, wat door de stoere mannen en vrouwen zeer op prijs gesteld werd.

Na de oefening zette het gezelschap koers naar de kazerne, waar de nodige drankjes koel stonden en de gehaktballen in de braadpan pruttelden.Is er ook typische brandweerhumor? Jazeker!! De grapjassen van de groep hadden een collega wijsgemaakt dat de man in het nette kostuum, met stropdas en brilletje op de neus een ‘aspirant- brandweerman’ was. De vraag was of de brandweervrouw de ‘aspirant’ e.e.a. wilde uitleggen en wellicht even rondleiden. De burgemeester speelde de aspirantenrol fraai mee en de brandweervrouw rolde haast van haar stoel toen de ‘aspirant’ opstond en zich voorstelde als burgemeester Henk Jan Bolding.

Bolding sprak lovende woorden over de vrijwillige brandweermensen in Het Hogeland en bij deze bijeenkomst over groep Winsum in het bijzonder. De burgemeester was onder de indruk van de professionaliteit en inzet tijdens de oefening en stond stil bij de soms zware taak die de ‘vrijwilligers’ soms voor de kiezen krijgen. Hij bedankte Tom de Boer voor zijn jarenlange inzet.De groep nam ook alvast afscheid van commandant Robert de Wit.

Tekst: Cees van de Meent / HogelandNieuws