Tijdelijke brandweerkazerne Uithuizen geopend

UITHUIZEN – Burgemeester Marijke van Beek en clustercommandant Tjerk Elzinga hebben zaterdagmiddag de tijdelijke brandweerkazerne aan de Nijverheidsweg in Uithuizen geopend.

De kazernes Uithuizermeeden en Usquert zijn opgeheven. Voor die twee kazernes komt er één terug, in Uithuizen. Door de veiligheidsregio wordt nog gezocht naar een definitieve locatie voor een nieuwe kazerne, tot die tijd blijven de blusvoertuigen uitrukken vanaf de tijdelijke post aan de Nijverheidsweg.

Materiaal en personeel

Op dit moment heeft de kazerne 21 manschappen, dat worden er 28. Het korps beschikt over twee blusvoertuigen en twee personenbusjes, waarvan er één een speciale functie heeft als meetploeg bij grote incidenten waarbij veel rook of andere gevaarlijke stoffen vrijkomen.

Overstap

Enkele brandweerlieden van de voormalige post in Usquert zijn door de fusie gestopt als brandweerman of -vrouw. Anderen zijn overgestapt naar de kazerne in Baflo, wat voor hen beter te berijden is bij een noodgeval. Er worden nog zeven brandweermensen opgeleid om de groep van 21 te versterken.

De brandweerpost moet de hele gemeente Eemsmond gaan bedienen, met uitzondering van grensgebieden waar de posten Baflo, Middelstum of Bierum op rijden.

Roelf Knoop on Twitter

Vanmiddag is de tijdelijke kazerne in Uithuizen officieel geopend door burgemeester @marijkevanbeek en clustercommandant @tjerk_elzinga

Siske Klaassens on Twitter

Opening tijdelijke kazerne brandweer Uithuizen @BRWGroningen door burgemeester @marijkevanbeek en commandant @tjerk_elzinga