‘T kon minder qua weer

Laten we eerst even kort terugkijken naar juni. Die was met 16.7 graden gemiddeld flink warm (normaal 15 graden). Juni 1917 blijft echter ruim koploper met 17,9 graden. De zon scheen volop met 209 uren tegen 202 normaal. Het was in het algemeen erg droog, maar de forse buien aan het eind van de maand maakten het toch een te natte maand met 85 mm gemiddeld over de provincie tegen 63 mm normaal.
Juli begint helemaal niet onaardig deze week. De zon zal regelmatig te zien zijn, af en toe wat regen en temperaturen zo rond de 20 graden, later in de week oplopend.
Maandag:
Het is wisselend bewolkt bij ca. 20  graden en een (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6. Later in de middag en in de avond kans op enkele buien. In de nacht meest droog en ca. 11 graden.
Dinsdag:
Bij een matige noordwestenwind een afwisseling van zon en wolken en ca. 18 graden. In de middag neemt de bewolking toe, gevolgd door – vooral in de noordelijke helft van de provincie – wat regen in de avond. In de nacht 12 graden en nog wat regen.
Woensdag:
In de loop van de dag neemt het aandeel zon toe en bij een een matige noordoostenwind, kracht 3, wordt het ca. 20 graden.
Verdere vooruitzichten:
Donderdag veel zon en richting de 25 graden, vrijdag nog wat warmer, maar dan ook weer kans op een bui.