‘t Kon minder, maar nu wordt het echt minder

Na een aantal meroakelse “t kon minder” voorjaarsdagen gaan we overschakelen op een frisser en wisselvalliger weertype. Zondag loopt de temperatuur echter wel weer even naar normaal op met zo’n 19 graden. Hogedruk verliest de grip op ons weer en het laag Bernard boven Noorwegen gaat koelere lucht naar ons sturen met vanaf zondag ook regen en/of buien.

Zaterdag: Bij een afwisseling van zon en wolken en een meest matige westen- tot noordwestenwind, kracht 3 tot 4, wordt het tot zo’n 16 graden. In de avond en nacht toenemende bewolking en met name in de kuststrook kan op wat regen als een front net ten noorden langs trekt bij een minum van ca. 9 graden.

Zondag: Het is half tot zwaar bewolkt en met name in de noordelijke helft van de provincie kans op wat regen. Er staat een matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind, kracht 4 tot 5, en het wordt ca. 19 graden. In de avond volgt overal regen, in de nacht wordt het dan weer droog bij een graad of 10.

Verdere vooruitzichten: Maandag op een verspreide bui na droog en wat zon bij ca. 16 graden, daarna fris weer met temperaturen rond de 15 graden en af en toe wat regen of buien.