SV Merna niet opgewassen tegen Cometas

Leens – Handbalvereniging SV Merna heeft zondag niet kunnen winnen van het Friese Cometas. Het derde elftal van de Leeuwarders was na een uur met 18-23 te sterk.

De wedstrijd werd door de ploeg uit Leens (oorspronkelijk Wehe-den Hoorn) niet eens slecht begonnen. In het begin scoorden de ploegen om de beurt en dus gingen ze met een stand van 10-12 de rust in.

De arbiter van dienst liet zich niet kennen en liet een paar keer duidelijk zien wie de regels het beste dacht te kennen, wat soms verontwaardigde reacties opleverde. Vooral Cometas was enkele keren de dupe van inconsequente beslissingen. Al vroeg in de wedstrijd werd er met kaarten, penalty’s en tijdstraffen gestrooid en van commentaar was scheidsrechter Julio Ramos niet gediend.

De krachtige schoten op het doel door de Leeuwarders nekten de ploeg uit Leens. De voor doelman Rob Huizinga bijna onhoudbare schoten vlogen hem om de oren, mede door niet goed verdedigend werk. Ook in de tweede helft zette deze trend zich voort, waardoor Cometas wist uit te lopen tot zeven punten voorsprong. 

De gasten scoorden zo gemakkelijk dat bijna elk schot op doel er in vloog. Merna zette in de eindfase alles op alles om het gat te dichten, maar door twee makkelijk gegeven tijdstraffen moesten zij drie minuten voor tijd verder met vier veldspelers. In de laastste minuten van de wedstrijd werd door beide ploegen niet meer gescoord, waardoor er een eindstand van 18-23 genoteerd kon worden. 

Foto’s: 112 Hogeland