SV Merna makkelijk langs Exito

LEENS – Handbalvereniging SV Merna heeft zondag in de sporthal van Leens gewonnen van het uit Sleen (Drenthe) afkomstige Exito. De handbalheren hadden niet veel moeite met de Drenten en wonnen met 29-17.

Door de afwezigheid van drie vaste krachten speelde Merna met enkele spelers uit het tweede team. De ploeg, uitkomend in de eerste klasse, verloor vorige week nog van het Friese Cometas en kon twee punten wel gebruiken. De ploeg staat momenteel achtste, van de twaalf, en dus veilig.

In het begin gingen beide partijen gelijk op en werd er moeilijk gescoord. Al vroeg in de wedstrijd liet de leidsman zien hoe ver de spelers konden gaan. Na twintig minuten handballen waren al meerdere kaarten en tijdstraffen, sommige discutabel, uitgedeeld. Exito, dat qua stand gelijkwaardig was aan Merna, deed niet veel onder aan de thuispartij maar door goed optreden van keeper Rob Huizinga werd er weinig gescoord.

De uit spelende partij raakte steeds gefrustreerder door de arbiter, die in hun ogen in het voordeel van Merna floot. De doelman van Exito moest op den duur zelfs worden gewaarschuwd door de scheidsrechter wat zijn humeur niet veel ten goede deed. Het SV Merna van trainer Tiete Vegter ging intussen lekker door met handballen en ging de rust in met een voorsprong van 15-8.

Onscherp

De ploeg uit Sleen kwam beter uit de rust dan Merna en dat vertaalde zich in doelpunten. In de aanval bleef de thuisploeg de nodige (mooie) punten maken. Ook de jongste ‘man’ in het veld, Oliver Vollenhoven, met 15 jaar op de teller pakte zijn doelpuntje mee. Een kwartier voor tijd had Merna de smaak weer te pakken en werd er weer volop gescoord. Ondanks een dubbele tijdstraf voor Merna en dus de overtal situatie voor Exito bleef de schade beperkt. Ten tijde van het eindsignaal was de stand 29-17 voor Merna en dus terecht twee punten voor de thuisploeg.

Foto’s en tekst: Ingmar Vos / 112 Hogeland

handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn handbal sport exito sleen merna sv leens wehe-den hoorn