Stevige wind en wisselvallig

We kijken eerst even kort terug op september. Deze was met 13,8 graden gemiddeld aan de koele kant (normaal 14,3 graden). Het aantal uren was normaal met 146 en verder zal het geen verbazing wekken dat de maand veel te nat was, met 128 mm gemiddeld in de provincie tegen 80 mm normaal.
 
Oktober begint ook wisselvallig. Deze week passeren er een aantal fronten die zorgen voor regen en/of buien en af en toe veel wind. Dinsdag en woensdag is het iets beter, maar donderdag/vrijdag passeert een actieve storing met mogelijk veel regen en wind.
 
Maandag:
De regen is weggetrokken naar Duitsland, de rest van de dag een enkele bui en af en toe de zon bij een graad of 16 en een krachtige tot harde zuidwestenwind, kracht 6 tot 7, met windstoten tot zo’n 60 km/u. In de avond en nacht een graad of 10 en kans op een bui.
 
Dinsdag:
Zonnige perioden, maar wel verspreid kans op een bui. Het wordt zo’n 15-16 graden bij een (vrij) krachtige noordwestenwind, kracht 5 tot 6. In de nacht een minimum van ca. 10 graden.
 
Woensdag:
Bij een krachtig tot harde zuidwestenwind, kracht 6 tot 7, is het grijs, maar meest droog bij ca. 15 graden. In de avond opkomende regen.
 
Verdere vooruitzichten:
Donderdag/vrijdag kans op onstuimig weer met flink wat neerslag, in het weekend lijkt het te gaan stabiliseren.