Stevige buien op komst

Het Hogeland – Het laag Elvis bij Engeland trekt vanaf Engels de Noordzee op en gaat ons wisselvallig weer geven. Deze maandag gaat het in loop van de de middag regenen. Vanavond trekt dan een gebied met stevige buien met kans op onweer, hagel en windstoten over. Ook dinsdag en woensdag, met name in de kuststreek, kans op een bui, maar meest droog bij ook de zon. Het blijft voorlopig aan de frisse kant.

Maandag: Het is grijs en bij een tot (vrij) krachtig toenemende zuid- tot zuidoosten win, kracht 5 tot 6, gaat het in de loop van de middag af en toe regenen. het wordt ca. 8 graden. In de avond trekt een buiengebied over bij een tot krachtig of hard toenemende naar zuidwest draaiende wind. Er is kans op hagel, een klap onweer en windstoten. Het zuidoosten van de provincie krijgt er het minste van mee. In de nacht geleidelijk droog bij ca. 3 graden.

Dinsdag: Het is half tot zwaar bewolkt bij een (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6, en een graad of 6 tot 7. het is meest droog. Later in de middag en avond is er een wat grotere buienkans. In de nacht temperaturen zakkend naar rond het vriespunt.

Verdere vooruitzichten: Bij temperaturen zo tussen 6 en 9 graden af en toe zon en op een enkele bui na meest droog. In de nachten kans op lichte vorst.