Sterk wisselvallig weer

Het Hogeland – Ook deze week is het een komen en gaan van storingen, met elke dag wel neerslag en af en toe veel wind.

Maandag: Er vallen buien, mogelijk met hagel, een klap onweer en zware windstoten. Tussendoor de zon bij ca. 8 graden. Later in de middag droog en opklaringen. De wind is eerst westelijk en matig, in de middag draait de wind noordwest en gaat toenemen tot hard, mogelijk stormachtig, kracht 7 tot 8, met kans op zware windstoten rond 75 km/u. n de avond en nacht steeds rustiger, droog en kans op vorst aan de grond.

Dinsdag: Overdag profiteren we van een hoog, maar er komt ook weer een storing dichterbij en al snel neemt de bewolking weer toe, het blijft overdag wel droog bij zo’n 5 graden. De wind begint in de middag ook weer toe te nemen en wordt uiteindelijk in de avond hard tot stormachtig, kracht 7 tot 8, met kans op zware windstoten tot rond de 80 km/u. In de avond valt er soms wat lichte regen, in de nacht meer regen, maar de wind neemt geleidelijk af bij een graad of 4.

Verdere vooruitzichten: Woensdag eerst regen, in de middag meest droog, maar wel grijs bij zo’n 6 graden en matige zuidwestenwind, kracht 4. Donderdag overdag meest droog, ‘s avonds regen. Vrijdag wordt het weer onstuimig met veel wind.