Sterk wisselvallig, tot maandag regen

Het Hogeland – Deze vrijdag 21 december is de start van de winter, maar die schittert door afwezigheid. Tot maandag krijgen we een aantal fronten met regen/buien te verwerken. Vanaf maandag komen we onder invloed van een hogedrukgebied, dan droog en rustig weer met wat zon bij een graad of 6 en heel misschien een verdwaald nachtvorstje.

Vandaag vrijdag: 
De kortste dag van het jaar kan het niet donkerder maken. Het regent de hele dag, later in de middag ook af en toe even droog. Het wordt verder zacht met een graad of 10 tot 11 en de wind, die eerst weinig voorstelt, draait in de middag naar zuidwest en neemt dan toe tot krachtig met, ook landinwaarts, kans op windstoten tot zo’n 70 km/u. In de avond neemt de wind weer af. In de nacht regelmatig buien bij een graad of 7.

Zaterdag:
Het is meest grijs en er vallen verspreid buien bij zo’n 8 graden en een matige westenwind, kracht 3 tot 4. In de avond en nacht overwegend droog bij een graad of 5.

Zondag:
Overdag is het, op een enkele lokale bui na, eerst meest droog maar grijs bij een graad of 8 en een zwakke tot matige zuidwestenwind, kracht 2 tot 3. Later op de dag gaat het regenen.

Verdere vooruitzichten:
Droog, rustig weer met af en toe wat zon bij een graad of 6 overdag.