Stelling: Het politiebureau in Leens moet voorzien worden van een politievoertuig

LEENS – Het gebeurt steeds vaker; er is politie nodig bij ongeval, maar de dichtstbijzijnde politieauto rijdt in Zuidhorn of Uithuizen. Er moet dan door overige hulpdiensten tot wel 20 minuten worden gewacht op de politie.

Om dit probleem te voorkomen heeft de politie voertuigen op surveillance rijden in de regio. Het kan dan alsnog gebeuren dat er een melding is in Zuidhorn waar meerdere politie-eenheden nodig zijn. De overige hulpdiensten moeten dan omstanders vragen om het verkeer te regelen en in uiterste gevallen moeten brandweerlieden of ambulancemedewerkers zelfs zelf het verkeer gaan regelen. Niet alleen vertraagt dit de hulpverlening, ook duurt de afhandeling van een ongeval langer omdat er geen politie ter plaatse is.*

Om dit probleem te tackelen zou het politiebureau in Leens weer bemand kunnen worden met een voertuig (en bijbehorend personeel). Onze stelling van deze week luidt daarom: Het politiebureau in Leens moet voorzien worden van een politievoertuig.

*dit is slechts een schets van een situatie die zou kunnen ontstaan. In het verleden is het meerdere malen voorgekomen dat dit gebeurde. In de meeste situaties is de politie keurig op tijd.

Het politiebureau in Leens moet worden voorzien van een politievoertuig

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...