Spullen gestolen van Sauwerder vogelvanger

Adorp – Menno Zijlstra ontdekte donderdagmorgen dat de spullen, die hij woensdag aan het eind van de middag had achter gelaten voor het vogelvangen, verdwenen waren. De 71-jarige Sauwerder vogelvanger had, net als de meeste dagen van de week, de gehele dag weer in het weiland gezeten om vogels te vangen en te registreren voor de Rijksuniversiteit en het Vogeltrekstation, de Nederlandse ringcentrale.

Vanmorgen bleek dus dat de kruiwagen, met daarin de spullen die nodig zijn om vogels te kunnen vangen en te registreren, was weggenomen. De vogelvanger is erg geraakt door de diefstal. “Er zit geen geldelijke waarde aan de spullen, want als je er vogels mee wilt vangen moet je dat kunnen en er goed in getraind zijn. De waarde van het spul is bijna niks. Hooguit de kruiwagen, waar het in zat. Die zal een paar tientjes opleveren”, zo vertelde de eigenaar.

De sporen van de diefstal waren duidelijk zichtbaar. Ook hebben de dieven hekken van de landerijen open laten staan, waardoor aanwezige dieren hadden kunnen ontsnappen en voor ongelukken hadden kunnen zorgen op de N361.

Voor de eigenaar is de emotionele waarde het belangrijkste. Hij heeft de spullen gekregen van een oude kennis. Toen die stopte is het stokje overgeven aan de heer Zijlstra.

De Sauwerder wil graag zijn spullen terug: “De kruiwagen mogen ze wel houden, maar aan de rest hebben ze toch niks. Daar moet je de kennis van hebben.”

De gedupeerde was woensdag wel opgevallen dat er een tijdje een auto met een veewagen langs de weg heeft gestaan en dat er veel aandacht was voor hem. Het betrof een zwarte auto met een schapenwagen. Zijlstra zou graag in contact met deze persoon om verdenkingen uit de wereld te helpen.

Bron: WinsumNieuws