Sneeuw tussen zaterdagavond en zondagochtend verwacht

De grote hoeveelheid kou boven Scandinavië gaat ons nog niet echt winter brengen de komende dagen, wel is het licht winters door een oostelijke aanvoer van koude lucht met bij ons in de nachten lichte vorst en overdag in de middag eventjes boven nul.

Deze vrijdagochtend is er lokaal al wat “poedersuiker” te zien op daken enzo, maar zaterdagavond gaat de stroming om naar zuid bij het opdringen van zachtere lucht en valt er sneeuw, tot zondagochtend zo tussen 2 en 4 cm sneeuw. Zondagochtend is er ook kans op wat ijzel of ijsregen, dus volop gladheid. In de middag meest droog, wat zon en dooi en dat wordt dikke dooi want in de nieuwe week gaat de temperatuur oplopen richting de 10 graden op woensdag bij onstuimig weer.

Vrijdag:
Vrij veel bewolking maar op een verdwaalde winterse bui na droog bij een zwakke tot matige wind tussen noord en oost en een graad of 1 à 2 als maximum in de middag, in de avond en nacht lichte vorst.

Zaterdag:
Het kwik komt amper boven nul bij vrij veel bewolking en een zwakke tot matige geleidelijk naar zuid draaiende wind, kracht 2 tot 3. Zo in het begin van de avond gaat het vanuit het westen af en toe sneeuwen bij lichte vorst, uiteindelijk valt er zo tussen de 2 en 4 cm.

Zondag:
In de ochtend eerst wat sneeuw en/of ijzel bij een zwakke zuidenwind, later in de ochtend wordt het droog met ook wat opklaringen en draait de wind west en dan loopt de temperatuur op, naar uiteindelijk in de middag rond de 4 graden boven nul, in de nacht weer tot rond het vriespunt dalend, dus opnieuw kans op gladheid.

Verdere vooruitzichten:
Maandag meest droog bij een graad of 4 en in de nacht rond het vriespunt, dinsdag komt er regen bij een graad of 7 en in de avond en nacht naar woensdag veel wind. Woensdag en donderdag ook regen en wind bij zo’n 8 tot 10 graden. Later in de week rustiger en gaan de temperaturen weer dalen.