Schier weekendweer

In z’n totaliteit gaan we best schier weekendweer krijgen. Het kan zaterdag in de ochtend echter nog wat tegenvallen met enkele buien, maar vervolgens  breekt de zon door bij ca. 21 graden. Zondag zo’n 23 graden met flink wat zon.
Vandaag vrijdag:
Bij een afwisseling van zon en wolken loopt de temperatuur op tot zo’n 25 graden dieper landinwaarts. Langs de kust wat koeler omdat de matige wind, kracht 3 tot 4, naar het noordwesten gaat draaien. Lokaal kan een flinke (onweers)bui ontstaan, maar het is verder overwegend droog. In de nacht ca. 15 graden en kans op enkele buien.
Zaterdag:
In de ochtend eerst nog kans op enkele buien, maar die trekken weg naar Duitsland, waarna de zon erbij komt. In de middag perioden met zon en ca. 21 graden (Lauwersoog 19, Stadskanaal 22) bij een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht bij een geleidelijk naar oost draaiende wind opklaringen en een graad of 10.
Zondag:
Flink wat zon bij een zwakke wind uit oostelijke richtingen en rond de 23 graden. In de middag neemt langzaam de bewolking toe vanuit het zuiden. In de nacht komt dan een actief buiengebied onze kant op, maar het meest actieve deel lijkt over Duitsland te gaan, maar het is kilometerwerk.
Maandag:
Veel bewolking en kans op en enkele stevige (onweers)buien bij maximaal zo’n 20 graden.
Verdere vooruitzichten:
Bij temperaturen rond de 20 graden wisselend bewolkt en af en toe wat regen.