De schaatsen kunnen weer uit het vet

Ik zou wel pagina’s vol kunnen schrijven over wat er allemaal gebeurt op weergebied, saai is het momenteel niet te noemen.  Tot maandag staan o.a. zware windstoten, winterse neerslag en gladheid op het menu. Vooral verder landinwaarts kan het dan af en toe wit worden. Maandag draait de wind naar noordoost en dan een aantal dagen droog, zonnig en koud, de schaatsen kunnen uit het vet.

Vandaag vrijdag:
Overdag een graad of 3 à 4 bij een meest matige noordwestenwind en enkele regen-, sneeuw- of hagelbuien, ook een onweersklap is mogelijk. Tussendoor de zon. Aan het eind van de middag neemt de noordwestenwind sterk toe, tot stormachtig, kracht 8, met kans op zware windstoten tot zo’n 95 km/u.  Dan ook meer (winterse) buien. In de nacht aanhoudend buien, maar de wind neemt iets af bij ca. 2 graden.

Zaterdag:
Sneeuw-, hagel- en regenbuien bij maximaal een graad of 3 en een krachtige tot harde noordwester, kracht 6 tot 7. In buien sterke windvlagen. In de nacht lichte vorst en verspreid enkele winterse buien.

Zondag:
Wisselend bewolkt en verspreid kans op een enkele winterse bui bij ca. 3 graden. De wind is matig, kracht 3 en veranderlijk van richting. In de nacht lichte vorst bij een naar noordoost draaiende wind.

Verdere vooruitzichten:
Volgende week droog, zonnige perioden en een koude (noord)oostenwind met overdag lichte vorst en in de nachten meest matige vorst, maar waar sneeuw ligt in combinatie met opklaringen kan het streng (>-10 graden) gaan vriezen. De vorst lijkt de hele week aan te houden.